NORDISK, NATURLIG, ORIGINAL

Nordisk Charcuteri fra Nørre Søby Slagteren starter med de bedste råvarer. Det eneste vi tilsætter, er viden, tid og masser af nordisk smag.

For os repræsenterer vores Nordiske Charcuteri de ypperste smagsoplevelser inden for charcuteri, som vores ældgamle håndværk har lært os. Alt er lavet uden gluten, laktose eller andre allergener, og vi anvender gamle, traditionsrige metoder samt stolt omhyggelighed i tilvirkningen af vores produkter. Vi fermenterer, forædler og udvikler i samarbejde med de bedste
inden for faget, og vores hemmeligste ingredienser er ganske simpel: Omhu og passion.

Vi koldryger kødet i gammeldags murede stenovne. Vi ryger i intervaller, så røgen ikke bliver for intens men får tid til at trænge nænsomt ind i kødet for at give smag og øge holdbarheden på naturlig vis. Metoden giver kødet en dybere røgsmag og mere finesse. Kødet bliver flottere og det færdige produkt smager mere af råvaren, krydringen og typen af røg. Vi anvender oftest bøgeflis og lyng til stenovnsrygning.

TØRSALTNING

Vi tørsalter for at trække væske ud af kødet og for at få en mere intens smag fra de urter og krydderier, vi tilsætter i saltningen. Tørsaltning gør kødet fast og nemmere at skære. Smagen koncentreres, og som en ekstra bonus øges holdbarheden helt naturligt og uden brug af konserveringsmidler.

TYNDERE SKIVER
- MERE SMAG

De bedste udskæringer tørsaltes med for eksempel sort peber og krydderier og mængden af salt er faktisk ofte så lav, at saltningstiden kan vare helt op til 5 uger. Vi lufttørrer kødet i op til 7 uger, og i løbet af denne proces hvor kødet fermenteres og modnes smider kødet op til 48% væske. Det betyder, at vores Nordisk Charcuteri får en koncentreret og veludviklet smag og kan skæres utroligt tyndt.

MØD HR. NIELSEN

Vores stolthed og signaturprodukt er vores lufttørrede Hr. Nielsen Skinke. De bedste skinker udbener vi og skærer til, så de er ensartede hele vejen igennem. Vi tørsalter dem med enebær, salvie og masser af omhu i 60 dage. Så ryger vi dem let i stenovn og til sidst lufttørres og fermenteres de i over 100 dage, til smagen er nøddeagtig og fyldig. Præcis som vi bedst kan lide den.

ALT PÅ ÉT
TAPASBRÆT

Et tapasbræt er perfekt til en let frokost, som snack til et godt glas vin eller som et nordisk alternativ til den italienske buffet ud af huset. Kontakt vores sælger og hør, hvor lidt det koster at forkæle dine gæster med en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

1