BÆREDYGTIGHED

Vi har en passion for kød, men vi er også opmærksomme på klimaets udfordringer. Derfor er vi engagerede i at reducere vores CO2-aftryk for at levere kød af højeste kvalitet på en bæredygtig måde.

De seneste år har vores fokus været dedikeret til at fordybe os i kvaliteten af vores produkter og udvikle nye koncepter omkring dem. Corona-pandemien har dog åbnet døren for en øget opmærksomhed på bære-dygtighed. Med en voksende interesse for bæredygtig fødevareproduktion blandt vores kunder, ansøgte vi i 2022 og blev udvalgt til at deltage i SMV:Grøn og Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) projekterne.

Det landsdækkende program, der er faciliteret i samarbejde med Uhrenholdt Advice, resulterede i en kortlæggelse af vores CO2-baseline og med udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål fik vi identificeret relevante mål, som vi nu aktivt arbejder mod. Bæredygtighed er blevet en integreret del af vores mission, og vi er begejstret for at bidrage til en grønnere udvikling.

Vores CO2-reduktion fra 2019-22

EL: 2,3 tons CO2             GAS: 11,2 tons CO2              DIESEL: 66,0 tons CO2 

Vores Verdensmål

For en SMV-produktionsvirksomhed inden for fødevareindustrien med både dag- og nathold, har vi valgt at vores primære fokusområde her fra starten er vores energiforbrug. Vi anser det som afgørende at reducere vores CO2-udledning og skabe en mere bæredygtig produktion. Derfor har vi prioriteret at analysere vores energikilder – el, gas, diesel og vandforbrug. 

 

SOLCELLER PÅ TAGET

Vi glæder os altid, når solen skinner, både til grilltid og til at reducere vores miljøbelastning med de 250 solpaneler, som vi fik etableret i 2023. De forventes årligt at kunne producere 100.000 kWh, svarende til 22 husstandes årlige energiforbrug. Denne solenergi vil markant mindske vores CO2-udledning og afhængighed af fossile brændstoffer. 

Vision for 2030

EL: 40% reduktion ift 2019  *   GAS: 100% fri for gas   
DIESEL: 25% mindre forbrug ift, 2019   *  VAND: 30% mindre forbrug ift. 2019

NYT KLIMA- & Køleanlæg

I 2024 investerer vi stort i en grønnere fremtid ved at udskifte vores nuværende køle- og klimanlæg til et nyt og mere bæredygtigt anlæg.  Denne investering reducerer markant vores CO2-udledning, og er en del af den strategi for bæredygtighed, der blev udarbejdet i 2023. Vi forpligter os til at skabe en miljøvenlig drift og bidrage positivt til en grønnere fremtid.